Berget 9 – Phoenix Down – Debriefing

Berget isn’t just a game – it’s an annual Airsoft event in the true meaning of the word.

Times, Dates & Location
Location: Sweden – Härnösand

Date: Wednesday the 29th of June – Saturday 2nd of Juli 2011
Check in opens: Tuesday 28th 09:00 CET
Pre-game Gathering: All players shall gather in homebase before 18:00 CET the 29th of June 2011.

Game start: 22:00 CET Wednesday the 29th
Game ends: 15:00 CET Saturday the 2nd.
Beer party starts: 18:00 CET Saturday the 2nd
Beer party ends: 03:00 CET Sunday the 3rd

Players: 1500

Debriefing:

Ráno 29.6. stretko u whiskasa, nakladáme sa do vanu. Po hodke sa už motáme na letisku VIE, checkujeme kvéry. Ľudia naokolo majú vypleštené oči keď otvárame kufre za asistencie polície. Škoda že nemáme screenshot z rengenu. Volačo po 9:30 berieme z Avisu autá a ťaháme smer Härnösand. Príchod na Berget cca o 18tej, registrujeme sa a vyrážame do Janco City. Tam nás už čaká novučičký hotel ktorý obsadzujeme a upravujeme na Grand Omega Janco hotel bar casino by KKK (Kaiser Kurz und Koch). Vnútri oproti vchodu máme veľký bar, za ním „tajné zadné dvere“ a hore na poschodí 4 izby a na konci namakaný suite s veľkou posteľou, gaučom a stolom. Nádhera. Dávame dokopy kvéry, rozkladáme si veci. Po 22tej prichádzajú prví zákazníci a my sme sa už hodili do gala. Obsluhujeme s limitovanou ponukou až do 03:00, šípka do spacákov.

Ráno nám prišli zásoby od Berget Crew, ideme aj nakupovať veď nám chýba gril! Počas dňa máme zopár zákazníkov, na terase hráme poker a grilujeme. Je nám jedno že sa okolo nás strhol masaker medzi UN a Poldavian army. Počas dňa si získavame čoraz viac zákazníkov, snažíme sa ich učiť odkladať zbrane pred vchodom do baru. Medzitým za lóve rozvážame zákazníkov hotelovými taxíkmi. Do 03:00 máme v bare terno.

Ráno klasika nákup uhlia do grilu, mäso a podobne a hráme poker. Popri tom sa u nás v suite vybavuje niekoľko rokovaní vyšších šarží. Hotel si získava reputáciu. V pozadí sa deje niekoľko špinavých zákulisných hier a my pokračujeme v šklbaní zákazníkov v rulete. Cez deň prenajímame unavenej vyššej šarži suite aby sa mohol vyspať na posteli. Vojaci pri pribížení sa k nášmu hotelu automaticky vyberajú zásobníky zo zbraní. Niekoľkokrát odolávame ponuke od UN MP poskytnúť nám „ochranu“ … vyzeráme že sa o seba nevieme postrať? Ten eMPík nás už celkom serie. Máme zopár pokusov vojakmi rôznych armád obsadiť naše horné poschodie aby mali lepšie palebné pozície. Keďže chceme za prenájom izieb peniaze ktoré nemajú, majú smolu. Zopár vyhrážok, ale nemajú šancu. Večer je v meste párty a tak sa tam ideme pozrieť. Do 03:00 vonku grilujeme a vládne barová klasika.

V sobotu ráno pokračujeme v rozbehnutom tempe. Našu reputáciu je možné opísať tým, že si nikto nedovolí obsadiť náš hotel ako sa stalo iným stavbám v meste. Cez mesto prehrmela Poldavian army a celé ho obsadila. Rusi, čo iné sme mohli čakať že? Civilistov nahnali do kostola (provizórna nemocnica) a odpálili ju ATčkom (Anti Tank missile), dosť nepekné. V jednej z budov (The Firm) vymákli týpka ktorý nám už dlho ležal v zuboch – UN MP. Okamžite na to sa u whiskasa v ruke objavila Tanaka ktorou vo vrave vojakov toho eMPíka brutálne popravil a Miro ho ešte na zemi vynožíkoval. (video viď nižšie). Po návrate do nášho baru zisťujeme že nám z pokladnice zmizlo zopár drobákov, žebráci žabožrúti. Ťažké lóve sú hodne dobre ukryté. Nás sedem statočných sa potom zoskupilo v hoteli na ktorý onedlho zatlačil nápor Poldavian army – konečne poriadna akcia (rusi, taliani a iná háveď). Posledná hodina do konca Bergetu bol úplný masaker. Keď sme už nejkú dobu odolávali, prišiel sa organizátor (NIN) spýtať ako sa nám darí. Po odpovedi že sme OK sa za cca 15 minút z druhej strany prirútilo niekoľko desiatok vojakov NAF s technicalmi a začali do nás šiť z druhej strany. Špiny jedny. Nám to bolo ale jedno, mali sme to celé pokryté a mŕtvol na strane Poldavian Army a NAF stále pribúdalo. Najväčší nápor bol posledných 10 minút, to už vo vchode dostávali headshoty. Odpískal sa Game Off a všetci sme vyšli do do mesta. Hneď za dverami hotela nás už čakal vláčik vojakov NAF že vtrhnú dnu.. to by bolo maso! Vonku fotenie, televízne štáby a klasika záverečná streľba do vzduchu boli ukončené hustým dažďom BBčiek. Balíme a ideme do Härnösandu na hotel. Večer ruka hore v bare a ráno ťaháme na letisko ARN.

Berget 9 bol v porovnaní so predchádzajúcimi veľmi špecifický lebo tentokrát sme nefigurovali ako vojsko ale ako civilisti. Zároveň to bol asi najlepší Berget čo sa týka LARPu.

whiskey & Miro vs Hell_Viking (UN MP)

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

A aby niekto nekecal že propagujeme násilie, tu je komentár toho MPíka (Hell_Viking) z Berget fóra:
“Again, I was the CO UN MP. and I LOVED this incident ! It was great to be hit and brutaly killed like that. Shook both guys hands afterwards , and thanked them both for a good moment”

Ďalšie info o Bergete je tu.

Filed under: Berget | Permalink